Our Projects
Search
Service category
Research Fund
Dalahvítlaukur
Matís vinnur við verkefnið Dalahvítlauk samkvæmt samningi við fyrirtækið Svarthamar vestur sem ræktar hvítlauk að…
Verðmætaaukning hliðarafurða laxa úr landeldi
Fyrirtækið Frostþurrkun ehf hóf nýlega starfsemi í Þorlákshöfn og er þar um að ræða fyrstu…
ARCFISH: Þróun stafræns tvífara fyrir N-Atlantshaf sem nýtir haffræð-, veðurfræði-, líffræði- og fiskveiðigögn til að veita betri upplýsingar um hafsvæðið
Markmið ARCFISH er að auka sjálfbærni fiskveiða á norðurslóðum með því að nýta stafræna tvífara…
Úrbætur í matvæla- og fóðurkerfum sem byggja á sojapróteinum
Evrópa er háð innflutningi á dýra- og plöntu próteinum sem hafa umtalsverð umhverfis- og heilsuáhrif,…
Environmental impacts and energy transition in the Nordic seafood sector
Seafood is generally a climate-efficient and nutritious type of food. Consumers, however, are often confused...
SOS – Enzymatic production of oligosaccharides from seaweeds
The goal of the project is to develop a method for the production of oligosaccharides from macroalgae (seaweed, kelp, salt, etc.)….
Diversity of thermophilic viruses in Icelandic hot springs. Genome-wide and genome-wide studies
Matís takes part in the THERMOPHAGE project, which involves studying viruses in microbial ecosystems...
How can nature-based solutions counteract the effects of climate change in Europe?
The Natalie project funded by Horizon Europe for around EUR 15 million (2.2 billion…
Carbon footprint of Icelandic Food
The project, the Carbon Footprint of Icelandic Food (KÍM), was awarded a grant from the Food Fund last year. summer The aim of the project is…
Food Science Web
Today there is an abundance of various information and claims about food and nutrition from various…